Op 17 oktober 2013 heb ik samen met 10 000 andere leerlingen uit heel Vlaanderen mee gedaan aan de Zuiddag. Zuiddag is 1 dag in het jaar waar leerlingen uit de 3de graad gaan werken voor het goede doel. In ruil voor het geleverde werk word er dan minstens 40 euro doorgestort naar een goed doel. Dit jaar was het voor “Peru”. Bedrijven kunnen zich zelf aanmelden in de jobbank via de site www.zuiddag.be. Zo kunnen leerlingen zien welke bedrijven er hier aan deelnemen. Als leerling kan je ook zelf op zoek gaan naar een job en kan je voor 1 dag zijn wat je wilt bv. reporter.

Ik heb dit jaar gewerkt op de CM in Gent op het Hospitalisatieplan. De cm werkt met glijdende uren, ik heb gekozen om te werken van 7:30 uur tot 16:15 uur met een half uur pauze. Omdat ik daar werkte als administratiemedewerkster kreeg ik vooral taken die aansloten bij mijn studierichting. Zo heb ik veel klassement gedaan en omdat ik er in juli al een maand vakantiejob had gedaan wist ik snel mijn weg te vinden.

Iedere dag komt rond 10 uur de post binnen en ik mocht helpen met het stempelen van de post en in pakjes van tien bundelen. Vervolgens mochten de facturen worden uitgetrokken. Daarbij krijg je een stapel documenten met daarop een dossiernummer die je dan gaat gaan zoeken in het archief.

Omdat mijn mama in het zelfde bedrijf werkt zijn we rond de middag samen McDonald’s gaan eten aangezien er beneden in het gebouw een McDonald’s gevestigd is. Omdat ik glijdende uren heb kan ik zelf kiezen wanneer en hoelang ik pauze neem .

Na de pauze heb ik nog wat kleine taken gedaan waarmee andere collega’s achterliepen, zo hadden zij de gelegenheid om hun belangrijkste taken af te werken en zich geen zorgen te hoeven maken over kleine behorende taken. Ik heb een hele leuke dag gehad op de CM en om 16:15 uur kon ik naar huis gaan met een goed gevoel.