Uit een experiment waarbij 43 honden werden getest is gebleken dat je aan het gekwispel van een hond kunt zien hoe hij zich voelt.

Wanneer een hond kwispelt naar links betekent dit dat er gevaar en conflict is. Recht betekent dan weer “vertrouwen en vriendschap”. Een gelukkige hond kwispelt zijn staart naar recht en een nerveuze hond naar links. Diergedragskundige Matthijs Schilder van de Universiteit Utrecht vertelt dat het voor het eerst ook communicatieve waarde heeft. Het is een gewoonte kwispelen, men dacht altijd dat het was omdat de hond blij was maar nu blijkt dat dit verschillende betekenissen heeft.

Ook zagen ze dat de hartslag van de honden verhoogt wanneer ze een andere hond zien die niet kwispelt, dit is omdat honden in aanvalspositie hun staart stilhouden.

Bij een vorig experiment werd dit getest met een robothond want helaas geen effect gaf. Blijkbaar zijn honden de robotstaart niet als echt aan. Honden die vaak een hoge staart maken zijn vaker dominant en maskeren hiermee hun gemoedstoestand.

Bron: http://www.hln.be

Gemaakt door Rani & Steffi